Carpaccio van rode biet met gegrilde en in soja en citroengras gemarineerde courgettes, met een tartaar van kabeljauw en zalm, begeleid door een saus van dille en wasabi

IMG_1090

Ingrediënten: Gekookte rode biet ( 1 p.p.. ligt aan de grote) Gemarineerde courgette ( 1 p.p.)  Tartaar zalm & kabeljauw ( 50 gr p.p.) Saus van dille en wasabi. Oosterse dressing. Kervel, Frisse sla eikenbladsla en Limoen.

Bereidingswijze: 1. we pakken een driehoek bord. 2. leggen hier op de gesneden rode biet, aangemaakt met oosterse dressing (zie hieronder). 3. hierop de aangemaakte tartaar ( zalm/kabeljauw) peper/zout/olie en naar smaak gembersiroop. In een steker . 4. hierop een takje kervel. 5. courgette ( lange weg) grillen en marineren in oosterse dressing ( die bij ieder bekent is).
6. we doen de sla in rollen in de courgette en zetten deze op het bord ( ook even aangemaakt met dressing). 7. de saus speels langs het bord dresseren. Saus maken we als volgt:
crème fraiche, dille, wasabi, Zout ,Gember siroop.

Oosterse dressing, 1/2 ui snipperen, gembersiroop scheun naar smaak, ketjap zoet, scheutje naar smaak, citroengras in ringetjes, knoflookteentjes (2) snipperen. Teriaki scheut naar smaak. Ui fruiten met knoflook en citroengras. De resterende ingredienten toevoegen ca 10 min laten trekken op laag vuur.

 

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Auberge de Rousch Heerlen, Frans, Voorgerecht. Bookmark the permalink.