Ingrediënten
Chocolade moelleux
- Bittere chocolade
- Boter
- Eieren
- Suiker
- Bloem
Kriekbier sabayon
- 1 flesje Kriekbier
- eidooier
- suiker
- geslagen room
- vanille
Vanille ijs
Bereidingswijze
Chocolade moelleux:
Smelt de boter en los hier de chocolade in op. Klop de eieren met de suiker los en voeg dit aan het chocolade mengsel toe en meng als laatste de gezeefde bloem, zodat het een glad beslag is en doe het in een spuitzak en bewaar het een nacht in de koeling.
Bak dit af in de vorm op 170graden voor 7 minuten.
Kriekbier sabayon:
Kook het bier 4 minuten in een pannetje, klop de eidooier en de suiker los samen met het merg van de vanille en voeg hier een beetje warm bier aan toe om het te laten wennen. Klop dit met een garde totdat de eidooier gaar is op een matig vuur. Doe het in keukenmachine om daarin koud te laten kloppen.
Voeg de geslagen room eraan toe en zet het in de koeling.
Opmaak
Plaats het warme chocolade taartje op een bord en leg er een bol vanille ijs naast en schep de sabayon van Kriekbier over het vanille ijs.
Succes & Smakelijk eten J