Loempia

20160222_210455

Benodigdheden:

Uien, knoflook, lichte soja saus, eieren, witte kool, tauge, loempia vellen (als je niet zelf de vellen maakt), eiwit, vlees naar keuze (kip), prei, frituurolie. Bloem, water, bosui.

Snipper de uien, hak de knoflook fijn, snij het vlees in kleine stukjes, klop de eieren los, snij de witte kool in reepjes. Was de tauge, versnipper de prei.

Verhit de wok met een scheutje olie. Maak van de losgeklopte eieren een roerei en zet opzij. Bak de uien, het vlees en de knoflook tot het vlees gaar is.

Voeg de tauge en de witte kool toe. Breng op smaak met zout, peper en sojasaus (echt goed op smaak brengen) Voeg roerei, prei toe. Bak ca 1,5 minuut en doe in vergiet.

Als je voor de pannenkoeken gaat, (maak van bloem een beslag indien je voor de pannenkoek gaat, en voeg hier eieren en wat zout aan toe) Verhit de koekenpan en smeer met wat olie in. Maak dan de benodigde pannenkoeken. Laat afkoelen. Doe wat meel bij overgebleven beslag.

Vul de pannenkoek of de loempia-vellen (voorkeur) en vouw ze als een envelop dicht. Lijm ze dicht met overgebleven beslag. Frituur mooi goud bruin. Server met chilisaus.

 

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Indonesisch, Surabaya Heerlen, Voorgerecht. Bookmark the permalink.