Vanille-ijs met een chocolade-souffle en een Baileys saus

2Ingrediënten: vanille ijs ( 1 bol p.p.) slagroom aardbei (1/2 ) mint  chocolade soufflé Vanille saus en baileys

Bereidingswijze:

1. we pakken een passend bord. 2. doen in het midden slagroom. Hier in mint blaadje en een ½ aardbei.

3. soufflé maken we als volgt: Warme chocolade soufflé: 150 gr. suiker, 9 hele eieren, 300 gr. bloem , 40 gr. cacao , 400 gr. pure chocolade , 400 gr. goede boter.

1. Eieren en suiker luchtig kloppen 2. Chocolade en boter samen au bain Marie smelten 3. Bloem en cacao mengen. 4. Alles met elkaar mengen 5. Afvullen in beboterde aluminium bakjes 6. Afbakken 200 graden gedurende 8 min. 4. Op het bord zetten. 5. speels rond om het bord dresseren.

  • vanillesaus los roeren met baileys.

Vanillesaus: Ingrediënten:

  • 1/2 liter slagroom
  • 2 vanillestokjes
  • 5 eierdooiers
  • 45 gram suiker (meer of minder kan)
  • mespuntje zout

Bereidingswijze: Snij vanillestokjes in de lengterichting open en schraap de inhoud eruit. Voeg dit samen met de stokjes bij de slagroom (hou wat slagroom over ca 100 cc )

Voeg mespuntje zout toe, verwarm langzaam zodat de smaken van de vanille in de room kunnen trekken, splits de eieren, de eidooiers samen met de overgebleven room en suiker goed loskloppen. Voeg de bijna kokende room in kleine scheutjes toe bij mengsel van ei en room.

Blijf roeren met een garde zodat geen klonters ontstaan. Doe dit totdat 3/4 van de hete room gebruikt isen voeg dan geheel bij de hete room. Blijf intussen roeren en breng geheel aan de kook.

Laat geheel kort doorkoken.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Auberge de Rousch Heerlen, Dessert. Bookmark the permalink.