Ingrediënten:
Iberico –wang ( varkens wang) 1 stukje p.p. parelhoen ( 1 filet p.p. ligt aan dikte). Broccoli Aard.gratin ( 1 potje p.p.) Port.
Bereidingswijze: 1. varkens wang maken we als volgt: Ingredient: 5 kg verse iberico. Gewicht is uitgangspunt van de rest, 10 tenen knoflook. ½ bosje rozemarijn. ½ bosje thijm. Zout en peper. Olijfolie (tweede persing.)
Bereiding:
1. Iberico op kamertempratuur laten komen en hierna zouten en peperen. e iberico in een diepe gastronoom bak doen samen met de knoflook,tijm en rozemarijn. De iberico onder de olijfolie zetten. Deze garen op een tempratuur van 120 graden gedurende 7 uur, als je erdoorheen kan prikken zijn ze gaar.
2. parelhoen mooi bakken ( zorgen dat deze sappig door gaat) 3. broccoli blancheren . 4. gratin ( op smaak brengen) afvullen in potjes met kaas. 5: rode port in koken tot bijna stroop afblussen met eigen gemaakte kalfsfond en runder fond uit fles. Monteren met goede boter a la minute. 6. het gerecht mooi opmaken op bord