Mousse van mango met witte chocolade en rozemarijnsiroop

Ingrediënten:

  • 750 gram mango puree
  • 150 gram suiker
  • 7,5 dl room
  • 18 gram Gelatineblaadjes

Bereiding:

  • De gelatineblaadjes weken in koud water
  • De helft van de puree met de suiker opkoken
  • Laat iets afkoelen en los hierin de uitgeknepen gelatine op
  • Voeg de overige coulis toe en laat hangende worden (….)
  • Klop de room op tot yoghurt dikte en spatel door de coulis
  • Vul vormpjes af
  • In de diepvries laten opstijven
  • Haal ze uit de vormen en bezwaar in de koeling tot gebruik

Mango coulis

  • 200 gram mango puree
  • 30 gram poedersuiker

Bereiding:

  • Meng de puree met de poedersuiker
  • Doe in een spuitflesje en bewaar gekoeld tot gebruik

Gel van mango

  • 500 gram mango puree
  • 100 gram suiker
  • 2 dl water
  • 8 gram agar agar

Bereiding:

  • Meng de suiker met de agar agar
  • Breng het water met de suiker en mangopuree aan de kook
  • Laat twee minuten doorkoken en stort in een metalen kommetje
  • Laat opstijven in de koeling en blender glad tot een gel
  • Bewaar tot gebruik gekoeld in een spuitzakje

Mango compote

  • 5 stuks mango
  • 2 steranijs
  • 3 kardemon
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 stokje kaneel
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl azijn
  • 150 gram suiker

Bereiding:

  • Schild de mango’s en snijd ze in brunoise van 5×5 mm
  • Knus de specerijen licht
  • Zet ze op met suiker, specerijen, witte wijn en azijn
  • Kook kort op tot een compote
  • Laat afkoelen en bewaar gekoeld tot gebruik

Gebakken witte chocolade

  • 800 gram witte chocolade

Bereiding:

  • Hak de chocolade in stukjes
  • Verspreid op een bakplaat met siliconenmatje
  • Bak de chocolade in een oven op 130 graden in 20 minuten goudbruin
  • Roer af en toe even door
  • Laat afkoelen in de koeling
  • Puls tot kruimels in de blender
  • Bewaar afgesloten op een droge plek

Rozemarijn siroop

150 gram suiker

150 gram water

1 bos rozemarijn

Bereiding:

  • Pluk de takjes rozemarijn van de steel
  • Snijd de takjes zo fijn mogelijk
  • Kook het water met de suiker op en voeg de gesneden rozemarijn toe
  • Laat het heel kort meekoken en koel snel terug
  • Bewaar gekoeld in een spuitflesje
Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Dessert, Nieuw Ehrenstein. Bookmark the permalink.