
Ingrediënten:
- 750 gram mango puree
- 150 gram suiker
- 7,5 dl room
- 18 gram Gelatineblaadjes
Bereiding:
- De gelatineblaadjes weken in koud water
- De helft van de puree met de suiker opkoken
- Laat iets afkoelen en los hierin de uitgeknepen gelatine op
- Voeg de overige coulis toe en laat hangende worden (….)
- Klop de room op tot yoghurt dikte en spatel door de coulis
- Vul vormpjes af
- In de diepvries laten opstijven
- Haal ze uit de vormen en bezwaar in de koeling tot gebruik
Mango coulis
- 200 gram mango puree
- 30 gram poedersuiker
Bereiding:
- Meng de puree met de poedersuiker
- Doe in een spuitflesje en bewaar gekoeld tot gebruik
Gel van mango
- 500 gram mango puree
- 100 gram suiker
- 2 dl water
- 8 gram agar agar
Bereiding:
- Meng de suiker met de agar agar
- Breng het water met de suiker en mangopuree aan de kook
- Laat twee minuten doorkoken en stort in een metalen kommetje
- Laat opstijven in de koeling en blender glad tot een gel
- Bewaar tot gebruik gekoeld in een spuitzakje
Mango compote
- 5 stuks mango
- 2 steranijs
- 3 kardemon
- 2 blaadjes laurier
- 1 stokje kaneel
- 1 dl witte wijn
- 1 dl azijn
- 150 gram suiker
Bereiding:
- Schild de mango’s en snijd ze in brunoise van 5×5 mm
- Knus de specerijen licht
- Zet ze op met suiker, specerijen, witte wijn en azijn
- Kook kort op tot een compote
- Laat afkoelen en bewaar gekoeld tot gebruik
Gebakken witte chocolade
- 800 gram witte chocolade
Bereiding:
- Hak de chocolade in stukjes
- Verspreid op een bakplaat met siliconenmatje
- Bak de chocolade in een oven op 130 graden in 20 minuten goudbruin
- Roer af en toe even door
- Laat afkoelen in de koeling
- Puls tot kruimels in de blender
- Bewaar afgesloten op een droge plek
Rozemarijn siroop
150 gram suiker
150 gram water
1 bos rozemarijn
Bereiding:
- Pluk de takjes rozemarijn van de steel
- Snijd de takjes zo fijn mogelijk
- Kook het water met de suiker op en voeg de gesneden rozemarijn toe
- Laat het heel kort meekoken en koel snel terug
- Bewaar gekoeld in een spuitflesje