Ingrediënten:
- 5 stuks Eendenborstfilet
- Fijn zeezout en peper uit de molen
Bereiding:
- Maak de eendenborsten schoon en verwijder het overtollig vet. Laat een laagje vet van ongeveer 5 mm zitten
- Snijd het vet kruislings in maar niet in het vlees snijden
- Bestrooi de eend met peper en zout
- Bak deze goudbruin aan op de vetlaag en draai daarna om. Bak ze aan beide zijdes mooi goudbruin.
- Leg op een rooster op een bakplaat en vergaar in een oven van 80 graden. Tot 46 graden kern.
- Laat de eendenborst tot rust komen
- Trancheer de eenden filet in dunne plakjes
Zalf van mais
Ingrediënten:
- 3 dl groentebouillon
- 800 gram gekookte mais
- Fijn zeezout en peper uit de molen
Bereiding:
- Laat de bouillon met de mais 10 minuten draaien in de thermoblender
- Passeer door een fijne zeer
- Breng op smaak en bewaar gekoeld tot gebruik
Popcorn
Ingrediënten:
- 100 gram mais
- Zonnebloemolie
- Fijn zeezout
- 5 spices
Bereiding:
- Verhit in een grote pan (met deksel) wat olie
- Voeg de mais toe en doe de deksel op de pan
- Laat de mais poffen bij 200 graden onder de deksel
- Als ze uitgepoft zijn breng ze op smaak met zout en het specerijenpoeder