Ingrediënten:
Cake:
- 1 grote of 2 kleine citroenen,
- 3 eieren,
- 125 g suiker,
- scheut limoncello,
- 1 kleine el bakpoeder,
- 125g amandelpoeder,
- 1 el maïszetmeel
- Zie voor de ingrediënten van de crème suisse hieronder.
Werkwijze:
Boen de citroenen goed schoon. Laat ze heel en kook ze ongeveer 1,5 uur tot ze heel zacht zijn.
Klop de eieren met de suiker tot een romige ruban. Voeg bakpoeder en amandelen toe en meng dit voorzichtig door elkaar.
Snijd de citroenen open. Verwijder de pitten en pureer ze met schil en al. Voeg tijdens het pureren een flinke scheut limoncello toe tot het verkrijgen van een lopende moes. Laat voldoende afkoelen, zet dan onder de amandel-ruban
Bekleed een bakvorm met bakpapier en schep de deegmassa in de vorm. Bak de taart in een voorverwarmde oven op ca 175 graden in 1 uur gaar.
(af en toe controleren en eventueel temperatuur een beetje laten zakken.
Crème suisse
Ingredienten:
- 3 eierdooiers,
- 60 g suiker,
- 300g melk/room,
- 1 vanillestokje,
- 1 el bloem of puddingpoeder,
- 1,5 blaadje gelatine(ca 5g),
- 2 dl room
Werkwijze:
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water en maak een ruban van eigeel, suiker, puddingpoeder,
Breng het melk/roommengsel aan de kook en laat trekken met uitgeschraapte vanille
Zeef en meng in twee keer met de ruban
Laat deze vla nu binden op zacht vuur
De in water geweekte gelatine uitknijpen en toevoegen
Laat nu afkoelen onder folie (tot lichaamstemperatuur is ok)
Klop de room op, ( lobbig maar stijf genoeg voor een goede binding)
Meng met de afgekoelde pudding
Laat opstijven in de koelkast
Serveer de cake lauw-warm met verse aardbeien, eventueel vanille-ijs toevoegen