Amuses van zelfgemarineerde zalm en hammousse op krokantje van rozijnen notenbrood

Gemarineerde zalm met zout en suiker dag van te voren marineren. ca 5% van gewicht van de zalm voor zowel zout als de suiker. Goed inwrijven.

Snij de zalm in zo klein mogelijke blokjes en meng met wat bieslook of dille.

Beleg krokantje met theellepel zalm en dot creme fraiche, en toefje limoenschil.

Ingredienten: hammousse

  • 300 gr gekookte ham
  • 100 gr philadelphia (kaas)
  • 1 el mosterd
  • 1 tl cayenne peper
  • 50 ml melk
  • Halve dadels of vijgen of pruim

Doe alle ingrediënten behalve de dadels bij elkaar in een keukenmachine of bakje van een staafmixer en draai tot een mousse. Als het te dik is voeg je er nog iets melk bij indien nodig.

Beleg krokantje bijv van rozijnen-noten brood met dot hammousse en garneer met halve dadel

 

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Amuse, Bienvenue Maaseik. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *