Skrei (kabeljauw) in mediterraans gekruide olie en softshellcrab in kerrietempura, gel van bloody mary en frisse couscous

Laat olijfolie trekken met tijm, knoflook, beetje rozemarijn, korianderzaad, venkelzaad, zeezout en peper. Breng het net tegen de kook aan en zet op de kachel om verder te trekken ca. een half uur.

Portioneer de skrei in mooie plakken en gaar langzaam in de olie tot net gaar.(50 graden)

Wel een lepel couscous pp. en maak rijkelijk aan met wat olijfolie, citroen, dille, koriander, basilicum en bieslook.

Kook 2 flesjes tomatensap (2dl) met sap van 1 limoen en scheutje wodka en enkele druppels tabasco op. Bind op 90C met 1gr agar per 100gr. Daarna cutteren en in spuitzak doen.

Maak tempura, kerrie, kurkuma en beetje zout aan met spa water tot een dikker lopend papje en zet goed koud.

Snij pp een halve of ¼ softshellcrab en leg op papier, frituur a la minute als allerlaatste net voor doorgang op hoge temperatuur, lek uit op papier en zout na.

opm. Softshellcrab te bestellen bij visboer

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Bienvenue Maaseik, Voorgerecht. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *