Grainfed runderribeye gebardeerd met gerookt spek, gepofte knolselderij, jus van cepes en chips van rosevalaardappel

Pof een hele knolselder in de oven gedurende 1.15u op 180C. Daarna snijden in blokjes van ca 15 mm.

Snij 1 groot stuk (120gr pp.) van de ribeye, pak deze in met dunne plakken spek en bind op met touw als en rollade.

Bak rondom kort aan en gaar in de oven op 120C met een kern van 48C.

Frituur wat chips van rozeval aardappel en lek uit op papier en zout direct na.

Laat gedroogde cepes (eekhoorntjesbrood) rustig wellen in fond met water en wat sjallot (rustig aanfruiten), cutter in de thermomix en monteer met boter.(evt beetje truffelsalsa)

Eventueel wat groene groentjes erbij als garnituur.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Bienvenue Maaseik, Hoofdgerecht. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *