Met rozemarijn gegrilde ananas, siroop en zestes van snaasappel en cointreau, chocolade spongecake en vanille ijs

maak een ananas schoon en snij in 4 kwarten, het hart eraf en lardeer met wat rozemarijn, gril even en zet even op de kachel om door te laten trekken.

maak van 2 sinaasappels zestes en blancheer deze 3x

karameliseer een dunne bodem suiker in een koperen pan en blus af met cointreau en het sap + 2 flesjes jus ‘orange extra en laat inkoken tot lichte siroop. Tot 1/3 of 1/4de.

voeg de zestes toe en zet koud tot gebruik om over de ananas te napperen.

Spongecake:

  • 4 eieren vers
  • 2 eigeel
  • 50 suiker
  • 60 bloem
  • 120 water
  • 15gr cacaopoeder
  • 50 amandelpoeder

thermomixen en door puntzeef wrijven.

in sifon en in kartonnen beker spuiten en meteen 50 sec. op hoogste stand in magnetron, haal de cake er er meteen uit.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Bienvenue Maaseik, Dessert. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *