Lenteslaatje met gemarineerde en in de oven gegaarde verse zalm

 

Gemarineerde zalm

Ingrediënten voor de marinade (10 personen):

  • 1 sinaas (sap en zeste) , sap van 1 citroen, sap van pompelmoes
  • 3 pompelmoezen
  • 1/4 koffielepel sambal oelek
  • 2 el honig ,
  • sesamolie,
  • olijfolie , hiermee de marinade saus aanlengen indien te weinig
  • 1 kleine el soyasaus
  • 2 lookteentjes, verse koriander, dille

 

verse zalm in porties snijden, zeezout, peper

gehakte peterselie, sesamzaadjes

gemengd slaatje  met rucola, frisée, pompelmoes,

Werkwijze:

  • Dille, koriander, peterselie fijn snijden/hakken
  • Look persen
  • Pompelmoezen à vif snijden
  • sesamzaadjes roosteren
  • marinade-ingrediënten mengen  , zorg ervoor dat geen enkel ingrediënt overheerst ( dus vooral niet teveel look of koriander gebruiken) , de marinade mag een beetje stroperig zijn – proeven!!!
  • verdeel de marinade in 2 delen ) (2/3 en 1/3)
  • zalm portioneren, kruiden met zeezout en peper, in de marinade deponeren  en  af en toe bedruipen of draaien
  • zet weg onder folie en laat een 1/2 tot 2 uur marineren
  • de zalm uit de marinade halen en  droog deppen
  • op een beboterde of geoliede  bakplaat leggen
  • beetje van het tweede deel van de marinade boven op de zalm deponeren
  • gaar de vis nu ca 5 minuten in de voorverwarmde oven (180-200 C°)

Slaatje aanmaken met wat vinaigrette  ( gebruik de marinade)

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in De Loteling, Voorgerecht. Bookmark the permalink.