Gemarineerde zalm
Ingrediënten voor de marinade (10 personen):
- 1 sinaas (sap en zeste) , sap van 1 citroen, sap van pompelmoes
- 3 pompelmoezen
- 1/4 koffielepel sambal oelek
- 2 el honig ,
- sesamolie,
- olijfolie , hiermee de marinade saus aanlengen indien te weinig
- 1 kleine el soyasaus
- 2 lookteentjes, verse koriander, dille
verse zalm in porties snijden, zeezout, peper
gehakte peterselie, sesamzaadjes
gemengd slaatje met rucola, frisée, pompelmoes,
Werkwijze:
- Dille, koriander, peterselie fijn snijden/hakken
- Look persen
- Pompelmoezen à vif snijden
- sesamzaadjes roosteren
- marinade-ingrediënten mengen , zorg ervoor dat geen enkel ingrediënt overheerst ( dus vooral niet teveel look of koriander gebruiken) , de marinade mag een beetje stroperig zijn – proeven!!!
- verdeel de marinade in 2 delen ) (2/3 en 1/3)
- zalm portioneren, kruiden met zeezout en peper, in de marinade deponeren en af en toe bedruipen of draaien
- zet weg onder folie en laat een 1/2 tot 2 uur marineren
- de zalm uit de marinade halen en droog deppen
- op een beboterde of geoliede bakplaat leggen
- beetje van het tweede deel van de marinade boven op de zalm deponeren
- gaar de vis nu ca 5 minuten in de voorverwarmde oven (180-200 C°)
Slaatje aanmaken met wat vinaigrette ( gebruik de marinade)