- 150 g bloem
- 75 g amandelpoeder
- 115 g boter
- 100 g rietsuiker
- een snufje zout
Een ovenschotel voor het fruit
- 500 g rabarber
- 1 à 2 el honing
- 15 bollen zwarte peper
Schil de rabarber niet, de crumble ziet er zoveel mooier uit mét die rozerode schil. Snijd de plakjes wel heel fijn.
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Meng alle ingrediënten voor de crumble met je handen, een vork of in de keukenrobot, tot je een soort broodkruim krijgt.
Was de rabarber en snijd hem ongeschild in fijne reepjes van een halve centimeter.
Doe de rabarber in de ovenschotel en meng er de honing door, naar smaak.
Plet de peperbollen in de vijzel, zeef ze en strooi ze over het fruit. Strooi er de crumble over en schud een keer met de schotel zodat een deel van de crumble tussen het fruit valt. Zorg dat het goed vol ligt, tot aan de rand.
Zet de schotel in een grotere pot of op een plaat: crumble loopt snel over. Op die manier vermijd je dat de hele oven smerig wordt.
Bak ongeveer 30 minuten. Houd het in de gaten: de randen branden snel aan!