Ingrediënten
- 10 stuks doradefilets
- rode paprika
- 1 groene courgette
- 40 stuks trostomaatjes (los)
- zwarte olijven
- 3 artisjokken
- olijfolie
- sushi azijn
- aardappelzetmeel
- fijngesneden knoflook
- fijngesneden sjalot
- 6 dl vis fond
- 250 gram bulgar
- dragon
- limoen (schil / sap)
- kervel
- olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
Grill de dorade op een hete grill en leg ze op een plateau met olie, voor het doorgeven nog 4 a 5 minuten in de oven op 160 graden. Schil de paprika en snijd deze in fijne blokjes, snijd de courgette ook in fijne blokjes, snijd de tomaat in vieren, snijd de zwarte olijven in ringen en kook de artisjokken in water met citroen sap, zout en olijfolie voor 40 a 45 minuten gaar (is reeds gedaan).
Maak de artisjokken schoon en snijd ze in partjes. Bak ze in olie krokant.
Kook de bulgar voor 15 minuten gaar in vis fond met dragon, giet dit af en maak het op smaak met olie, azijn, peper en zout, rasp van de limoen en het sap.
Maak van de kervel en een beetje olijfolie in de blender kruidenolie.
Opmaak
Plaats de antiboise in het midden van het bord, leg hierop de doradefilet en plaats in een steker de bulgar en doe de kruidenolie er speels omheen.