Ingrediënten
- Stukje zalm
- Bruniose gesneden nicola aardappel,
- Ganzen vet
- Pommedori tomaten, Blik tomaat pelati
- Rucola,
- Frisee,
- Knoflook, 3 teentjes, 1 in grove stukken, 2 fijngesneden
- Basilicum,
- Bieslook,
- Brioche brood,
- Peper en zout
Aardappels
Schil de aardappels en snij deze in brunoise. Was de aardappels na het snijden en dep ze droog. Zet ze op in het ganzenvet, met zeezout en 1 bol knoflook. Langzaam aan de kook brengen en plus minus 5 min zachtjes door laten koken. Van het vuur af halen en laten afkoelen in het vet.
Tomaat
Tomaat pliceren, (water aan de kook brengen, tomaat 15 tellen onder dompelen, daarna gelijk in koud water laten schrikken. Vel er af halen, in vieren snijden en het zaad eruit halen.) Dan in concasse snijden (blokjes).
Bieslook
Bieslook fijn snijden.
Tonijn
Tonijn in fijne brunoise snijden. Tonijn, aardappels, tomaat en bieslook bij elkaar voegen en op smaak brengen met peper en zout, daarna koud wegzetten.
Brioche brood
Brioche brood in plakken snijden (korsten eraf snijden). De plakken brood door de helft snijden. Op een plaatje leggen, besprenkelen met olijfolie en 5 min in de oven (185 graden) bakken.
Tomaatpelati
Doe de tomaat met knoflook en de stelen van het basilicum in de pan, laat het mengsel langzaam reduceren tot dat het dikker wordt. Vervolgens met de staafmixer fijn maken, daarna door een zeef wrijven.
Voeg daarna de fijn gesneden knoflook en brunoise gesneden basilicum aan de tomaatpelati toe, verwarmen en op smaak brengen met wat peper en zout.
Zalm
Zalm in een grillpan grillen, aan alle kanten even zodat het nog een beetje rauw is van binnen.
Tonijnmengsel in kleine ronde vorm op een bord leggen. Zalm er bovenop leggen. Afmaken met frisee sla, brioche en tomaatpelati (zie foto).