Mango soufflé met yoghurtijs en granaatappel

  • 500 gr mangocoulis
  • 30 gr maizena
  • 2 dooiers
  • 50 gr suiker
  • 220  gr melk
  • 22 gr maizena
  • half vanille stokje
  • 400 gr eiwit
  • 120 gr suiker
  • 500 gr boeren yoghurt
  • 1 citroen sap
  • 175 gr suiker
  • 2 granaatappels
  • Beetje rode martini
  • Beetje suiker

 Bereiding:

  1. Kook de mangocoulis en bend af met de maizena.
  2. Zet de melk op met de suiker en het vanille stokje. Meng de dooiers met de maizena en voeg bij de melk. Kook heel even door. Doe dit bij de afgebonden mango puree
  3. Klop het eiwit op met de suiker en meng dit door de mango massa. Vet en suiker souffle potjes en vul ze af. Bak in de oven 7 minuten op 180 graden.
  4. Meng de yoghurt, suiker en het citroensap. Draai op in een ijsmachine.
  5. Haal de zaadjes uit de granaatappel en zet op met de martini en suiker en breng lichtjes aan de kook. Laat afkoelen.
  6. Serveer de souffle direct als hij uit de oven komt. 
Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Dessert, Frans. Bookmark the permalink.