Tiramisu met mascarpone

tiramisu:

250 gr eiwit
250 gr eigeel
300 gr kristalsuiker (2x 150 gr)
1 kg mascarpone
amaretto
Tia Maria

Klop de mascarpone los met de Amaretto en Tia Maria erbij dit doe je op smaak toevoegen. Zet een pan.met water op en klop het eigeel met 150 gr suiker tot 65 graden au bain marie op. Als het eigeel stevig is klop je het terug tot het koud is. Eiwit met de resterende 150 gr suiker opkloppen dat het geheel luchtig is. Spatel het eigeel met het mascarpone mengsel door elkaar en voeg als laatste het eiwit toe en vul de massa in glazen of bakjes af. Afwerken met lange vingers en cacao poeder.

Opmaak, pure chocolade verkruimelen met hierop een bol ijs rest zie foto

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Dessert, Prix de Rome. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *