Zeebaarsfile schoonmaken en in 2 delen snijden, om te voorkomen dat hij gaat krullen de huid een paar keer insnijden. Krokant bakken. Bij opdienen in de steamer 180 graden ca 2-3 minuten
Bieslookmayonaise
2 bosui
500 ml zonnebloemolie
100 gr yoghurt
100gr sushi azijn
100 gr eiwit bosui met zonnebloemolie in de thermomix 10 minuten
doordraaien op stand 6, 100 graden. Als het geheel klaar is deze door een fijne
zeef passeren en laten terug koelen. Als de olie koud is de yoghurt, sushi
azijn en eiwit in de thermomixer doen deze laten draaien en de bosui olie
toevoegen tot de gewenste dikte.
scheermessensaus:
1 kg scheermessen
1 bos dragon 6 grote sjalotten, 1/2 bol knoflook 10 limoenblaadjes
100 gr boter
200 ml room
200 ml witte wijn of scheut
Saffraan, venkelzaad, chilizaad
Paksoi snijden en wassen daarna opbakken in koekenpan.
scheermessen, dragon en boter in vacuumzak en een 60 min op 100 graden in de oven. na een uur de scheermessen leeg halen en het vocht opvangen. doe het vlees en vocht in een pan met de room en wijn erbij en dit opkoken en staafmixen. de saus op smaak brengen met peper en zout.