Zeebaars met scheermes en scheermessaus

Zeebaarsfile schoonmaken en in 2 delen snijden, om te voorkomen dat hij gaat krullen de huid een paar keer insnijden. Krokant bakken. Bij opdienen in de steamer 180 graden ca 2-3 minuten

Bieslookmayonaise

2 bosui
500 ml zonnebloemolie
100 gr yoghurt
100gr sushi azijn
100 gr eiwit bosui met zonnebloemolie in de thermomix 10 minuten doordraaien op stand 6, 100 graden. Als het geheel klaar is deze door een fijne zeef passeren en laten terug koelen. Als de olie koud is de yoghurt, sushi azijn en eiwit in de thermomixer doen deze laten draaien en de bosui olie toevoegen tot de gewenste dikte.

scheermessensaus:

1 kg scheermessen
1 bos dragon 6 grote sjalotten, 1/2 bol knoflook 10 limoenblaadjes
100 gr boter
200 ml room
200 ml witte wijn of scheut
Saffraan, venkelzaad, chilizaad

Paksoi snijden en wassen daarna opbakken in koekenpan.

scheermessen, dragon en boter in vacuumzak en een 60 min op 100 graden in de oven. na een uur de scheermessen leeg halen en het vocht opvangen. doe het vlees en vocht in een pan met de room en wijn erbij en dit opkoken en staafmixen. de saus op smaak brengen met peper en zout.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Prix de Rome, Tussengerecht. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *