Dessert:
Chocolade taartje met hazelnoot geïnspireerd op Ferrero Rocher. Koffie ijs en koffie emulsie
De taartjes zijn al voor gemaakt (ivm met tijd. ) Het is een taartje met een mousse van hazelnoot.
En een interieur van lopende ‘Nutella’. En een kapsel van chocolade.
500 gr pure chocolade, 500 gr cacoaboter callets, 20 gr hazelnoten,
Chocolade en cacaoboter smelten au bain marie, hazelnoten fijnhakken en zeven zodat de allerfijnste deeltjes eruit worden gezeefd, De over gebleven hazelnoten mengen met de chocomassa.
Taartjes nog doorhalen door de chocolade met cacaoboter en hazelnoten.
Tuilles smeren.
50 gr boter, 50 gr poedersuiker, 50 gr bloem en 50 gr eiwit
Boter smelten en af laten koelen tot kamertemperatuur, vermengen met de overige ingredienten, Uitsmeren over de mallen en afbakken in een oven van 175 graden ca 4 min (goudbruin)
Als friandise maken we een cafe glacé Dus we spuiten wat vanille ijs in een glaasje.
500 ml koffie, 170 gr suiker, 100 ml suikerwater (50-50)
Suiker in een pannetje verwarmen tot donkere caramel, deze afblussen met suikerwater en de koffie.
Daarop doen we lopende room met een scheut whisky