
Amsterdamse ui:
Snij de ui in 4 partjes
Rode ui:
- 100 gr frambozen azijn
- 50 gr suiker
- 50 gr water
- 1 st rode ui
Bewerking:
- Schil en snij de ui in 4. Snij nu boogjes van de ui.
- Breng de suiker en het water aan de kook.
- Voeg de frambozen azijn toe en breng weer aan de kook.
- Giet de hete zoet-zuur op de ui boogjes.
Wortel slierten:
- Schil en snij de wortel in vierkant.
- Snij dunne plakken en snij slierten.
- Marineer in het vocht van de ui.
Garnering:
Takje afilla
Doperwt:
- 200 gr doperwt
- 200 gr room
- 200 gr lobbige room
- 2 bl gelatine
- 100 gr bouillon
- 1 takjes munt
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Kook de room met de doperwt, bouillon en de munt rustig gaar.
- Klop de room lobbig en draai de doperwt met de gelatine fijn.
- Zeef en spatel door de lobbige room.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Spuit de mousse in gewenste bakjes.
Paarse wortel chips:
- Snij de wortel in een rechthoek en snij dunne plakjes.
- Bestrooi bakpapier met suiker en leg er de dunne wortel plakjes op.
- Bestrooi opnieuw met poedersuiker en leg er bakpapier op.
- Droog in de oven krokant.