Amuse: mousse van doperwt met zoet-zure ui en wortel.

Amsterdamse ui:

                Snij de ui in 4 partjes

Rode ui:

  • 100 gr frambozen azijn
  • 50 gr suiker
  • 50 gr water
  • 1 st rode ui

    Bewerking:

  • Schil en snij de ui in 4. Snij nu boogjes van de ui.
  • Breng de suiker en het water aan de kook.
  • Voeg de frambozen azijn toe en breng weer aan de kook.
  •  Giet de hete zoet-zuur op de ui boogjes.

Wortel slierten:

  • Schil en snij de wortel in vierkant.
  • Snij dunne plakken en snij slierten.
  • Marineer in het vocht van de ui.

Garnering:

                Takje afilla

Doperwt:

  • 200 gr doperwt
  • 200 gr room
  • 200 gr lobbige room
  • 2 bl gelatine
  • 100 gr bouillon
  • 1 takjes munt
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  • Kook de room met de doperwt, bouillon en de munt rustig gaar.
  • Klop de room lobbig en draai de doperwt met de gelatine fijn.
  • Zeef en spatel door de lobbige room.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Spuit de mousse in gewenste bakjes.

Paarse wortel chips:

  • Snij de wortel in een rechthoek en snij dunne plakjes.
  • Bestrooi bakpapier met suiker en leg er de dunne wortel plakjes op.
  • Bestrooi opnieuw met poedersuiker en leg er bakpapier op.
  • Droog in de oven krokant.
Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Amuse, Het Gerecht. Bookmark the permalink.