Corvina tartaar met wasabi, mais en water meloen

Japanse mayonaise:

  • 55 gr eigeel
  • 3 gr zout
  • peper
  • 10 gr mosterd
  • 15 gr azijn
  •  425 gr olie
  •  10 gr wasabi

Meng de dooier, peper, zout, mosterd, wasabi en azijn.

Giet langzaam de olie erbij al roerend. Proef af.

Tartaar:

  • 1 kg corvina filet
  • 80 gr sjalot
  • 100 gr kappertjes
  • 10 gr bieslook
  • 60 gr Japanse mayonaise
  • 30 gr olijfolie
  • 2 st limoen (zeste)

Snij de corvina/ of harder filet in tartaar. Snij de sjalot en bieslook fijn.

 Meng alles en proef af.

Tataki van Watermeloen:

  • 1 st watermeloen
  • Zout

  werkingswijze                            

  • Snij de schil weg van de watermeloen.
  • Snij banen van de meloen van ongeveer 3 x 3 cm
  • Bestrooi met wat zout en trek sous vide.
  • Laat 12 uur in koelkast pekelen.

Haal uit vacuüm en dep goed droog.

  • Droog 30 minuten op 60 graden.
  • Brand de meloen bijna zwart omheen en snij dunne plakjes.      

Baby mais:         

  • 2 pakjes baby mais
  • Kerriepoeder
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie

Meng alles en trek sous vide.

  • Gaar op 90 graden gedurende 15 minuten.
  • Koel direct af in ijswater. 

Gebrande mais:

  • Snij de gekookte mais in 3 en snij er dan plakken van.
  • Verwijder de kern, leg op plateautje en brand mooi af.
  • Kruid af met peper, zout, gerookte olie en sushi azijn.

Vinaigrette van watermeloen:

  • 250 gr parures van watermeloen
  • 25 gr frambozen azijn
  • 100 gr tomaat
  • 25 gr rode ui
  •  10 gr olijfolie
  • Worcestersaus
  •  Peper en zout
  •  Tabasco

  Mix alles en zeef.

  Proef af en bind eventueel bij met xantana.

Popcorn met furikake:

Maak popcorn van de mais en bestrooi met furikake.

Werk af met postelein

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Het Gerecht, Voorgerecht. Bookmark the permalink.