Hazenrugfilet met crème van aardpeer vergeten groenten en een jus van Limburgse peren stroop

IMG_1062

Ingrediënten:

  • Peren stroop
  • hazenruggen
  • Wild fond
  • topi nambour Aardpeer
  • Paarse wortel
  • Schorseneren
  • Romanesco
  • Nicola Aardappelen

Bereidingswijze

  • Snijd kleine brunoise van de nicola aardappelen en gaar deze met wat gevogelte bouillon tot dat deze gaar is.
  • Schil de aardpeer en blancheer deze tot ze gaar is
  • Maak de schorseneren schoon en snij hiervan battonettes
  • Paarse wortel in zn geheel afkoken
  • Snij kleine roosjes van de romanesco en blancheer tot gaar
  • Wild fond wordt afgemaakt met een klein beetje peren stroop naar smaak en schaaf hier een klein beetje pure chocolade doorheen
  • Hazenruggen ontvliezen
  • Braad de hazenruggen zet deze ca. 8 minuten in een oven van 180 graden
  • Belangrijk laat deze minimaal 8 tot 10 minuten rusten
Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Hoofdgerecht, Sjalotte. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *