Doyenne de Comice peer met witte chocolade vanille creme en een chocolade terrine

IMG_6219[1]

Ingrediënten:

  • Doyenne de Comice peer
  • Vanille
  • Room
  • Eieren
  • Witte chocolade
  • Creme fraiche
  • Suiker
  • Ijs van limoncello

Bereidingswijze

  • Maak de peren schoon
  • Carameliseer de peer met kristalsuiker en blus deze af met witte wijn
  • Voeg water toe totdat de peer onder staat
  • Voeg de opengesneden vanille boon toe en laat garen
  • Smelt 300 gr. Witte chocolade au bain marie
  • Voeg hieraan het zaad van 1 vanille boon toe en meng dit met de op kamer temperatuur gebrachte creme fraiche. Dit ivm schiften
  • Zet dit minimaal drie uur in de koeling
  • Chocolade fondant zie recept.
  • Ijs dresseren naar wens

 

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Dessert, Sjalotte. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *