Ingrediënten: 4 personen
- 500 gr. Hertenbief(schoon)
- 30 cc. Olijfolie
- 150 cc. Jus de veau
- 200 cc. Wildfond
- 25 gr. Roomboter
- 125 cc. Room
- 2 el. Gedroogde tomaten
- 2 el. Basilicum (in reepjes gesneden)
BEREIDINGSWIJZE
Groenten en bijgerechten zie onder of zelf bepalen!
*verwarm de oven voor op 120 graden
*bestrooi de hertenbief met peper en zout.
*smelt de boter en de olijfolie in een pan.
*bak de hertenbief rondom bruin en leg deze vervolgens op een rooster.
*plaats de hertenbief in de voorverwarmde oven en laat de hertenbief zolang garen.
totdat er een kerntemperatuur van 49 graden is bereikt.
*hak in de tussentijd de gedroogde tomaten ragfijn en snijd de basilicum in kleine reepjes.
*haal vervolgens de hertenbief uit de oven en laat deze rusten. Onder aluminium folie
*voeg de gedroogde tomaten toe aan de bakboter en laat deze even fruiten.
*blus vervolgens af met de wildfond, jus de veau en room.
*laat de saus inkoken op dikte.
*zeef de saus en maak de saus op smaak met peper en zout.
Opmaak:
*zet de hertenbief in een voorverwarmde 80 gr. oven gedurende 15 minuten.
*maak de saus warm en voeg de basilicum toe.
*maak de pasta op smaak.
*als de hertenbief goed is deze uit de oven nemen en in dunne plakken trancheren.
*dresseer de pasta in het midden van een warm bord en leg hierop de tranches hert.
*nappeer rondom de saus en garneer af met een takje basilicum.
*serveren met groenten van het seizoen.
Wortels- peultjes – courgettes- auberginnes
Snijd in kleine brunoise, blancheer kort, en zet weg tot gebruik.
Verwarm in een beetjes saus en boter, en verdeel de groenten op de borden.