Tagliata op een carpaccio van gedroogde tomaat

IMG_0874

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gram runder entrecote
  • 100 gram sperzieboontjes geblancheerd en daarna doormidden gescheurd.
  • 100 gram parmezaanse kaas
  • 150 gram taleggio kaas
  • 100 gram rucola
  • 100 gram gedroogde tomaat
  • 4 ontvelde pomodori tomaat in partjes gesneden
  • Zwarte en groene olijven in kleine ringetjes
  • Aceto Balsamico
  • Olijfolie
  • Citroensap en wat geraspte citroen van de schil
  • Knoflook
  • Rozemarijn heel fijn snijden
  • Peper en zout

De entrecote aan beide kanten aanbraden in de boter en daarna onder folie laten rusten. De entrecote in zo dun mogelijke plakken snijden en strak uitleggen op huishoudfolie. Besprenkelen met aceto balsamico en maal er peper en zout over.

Dunne plakken snijden van de Taleggio en deze op de entrecote leggen. Afdekken met huishoudfolie en voorzichtig pletten met de onderkant van een steelpannetje (niet te hard), hierna deze huishoudfolie weer verwijderen.

Frisse salade maken van de haricot verts rucola stukjes gedroogde tomaat en Parmezaanse kaas. De salade verder mengen met wat stukjes olijf, overgebleven haricot verts en rozemarijn. Kleine hoopjes op het vlees leggen om er later rolletjes van te maken.

Rolletjes maken van de carpaccio plakjes dit kan met de folie of als hulp sushi matjes gebruiken de rolletjes ongeveer 3 cm dik maken.

Opmaak, zie foto eerst wat salade tomatenpartjes en daarbovenop een carpaccio rolletje leggen afmaken met plakje Parmezaan en peper en zout met wat citroensap

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Brasserie de Passie, Frans, Voorgerecht. Bookmark the permalink.