Ingrediënten
- Stukje zalm
- bruniose gesneden nicola aardappel,
- Ganzen vet
- pommedori tomaten, Blik tomaat pelati
- Rucola,
- frisee,
- knoflook,
- Basilicum,
- Bieslook,
- Brioche brood,
- Peper en zout
Aardappels
Schil de aardappels en snij deze in bruniose, Dan was je de aardappels en als ze goed droog zijn zet je ze op in het ganze vet.Met zeezout en 1 bol knoflook.
Langzaam aan de kook brengen en plus minus 5 min zachtjes laten koken, Dan van het vuur af halen en laten afkoelen in het vet.
Tomaat
Tomaat pliceren, (water aan de kook, tomaat onder dompelen 15 tellen daarna gelijk in koud water laten schikken.Dan het vel er af, en in vieren snijden en het zaad eruit halen.) Dan in concasse snijden (blokjes)
Bieslook Bieslook fijn snijden.
Tonijn
Tonijn in fijne bruniose snijden. Dit geheel bij elkaar voegen en opsmaak brengen met peper en zout, dan in het koud zetten.
Brioche brood
Brioche brood in plakken snijden en de korsten er af snijden en dan de plakken door de helft heen snijden. Op een plaatje leggen, besprenkelen met olijfolie en 5min in de oven (185 graden)
Tomaatpelati
Zet de tomaat op met knoflook en stelen van het basilicum en laat het langzaam reduceren tot dat het dikker wordt.Dan met de staafmixer er doorheen om het fijn te maken, dan door een zeef heen wrijven in een pan.
Dan voeg je fijn gesneden knoflook er aan toe en bruniose gesneden basilicum, verwarmen en op smaak brengen met wat peper en zout.