Taartje van kaneelmousse met een saus van amerene kersen en vanille ijs

Witte kaneelmousse

Ingrediënten

  • 6 gr kaneel
  • 380gr witte chocolade
  • 750 gr half geslagen room
  • 2 eieren

chocolade oplossen au bain marie, Dan voeg je de kaneel er aan toe met de 2 eieren.

En als laatste de half geslagen room toevoegen.

In een bak doen en koud zetten.

Blanke rol

Ingrediënten 1

  • 12 dooiers +2 eieren
  • 300 gr amandel
  • 300 gr boter
  • 150 gr suiker

Ingrediënten 2

  • 12 eiwitten
  • 150 gr suiker

Werkwijze

Ingrediënten 1 In de keuken machine doen en fijn draaien,

Onder tussen de eiwitten met de suiker stijf kloppen

Dit alles vermengen en op twee bakplaten doen met bakmaten.

10 min afbakken op 185 graden.

Amerene kersen op zetten met een vanillestokje.20 min laten trekken.(Zacht)

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Dessert, Frans. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *