Olijfolie ijs met bladgoud en vliegananas in karamel saus


Receptuur Olijfolie-ijs

3 eidooiers, 75 gr suiker, 200 ml room, 125gr melk, 1 vanillestokje, 75 ml goede olijfolie, 15gr boter.

Bereidingswijze vanille-olijfolie-ijs (4 pers.)

  1. Breng melk, helft van de room, suiker, open gesneden vanillestokje aan de kook en laat 5 minuten trekken op een laag vuur.
  2. Meng de eidooiers met resterende room (100 ml) en roer grondig.
  3. Breng de melk/room aan de kook en voeg bij de room met de eidooiers en breng tot onder het kookpunt. Constant blijven roeren.
  4. Zeef de massa, warm de olijfolie en roomboter op en voeg toe aan de compositie en laat in koud water of ijskast afkoelen.
  5. Draai ca. 20 min. in de ijsmachine op.

Ananas

Schil van ananas halen incl pitjes. Daarna in vieren delen. Vervolgens ca 8 kruidnagels in ieder deel ananas stoppen.

200 gr. Suiker in 30 gr water karameliseren, daarna afblussen met room, boter en klein beetje zout. 4 delen ananas in saus leggen en op klein vuur nog even laten intrekken.

Ananas in kleinere porties snijden en op schaaltje nog even in de barbecue opwarmen.

Opmaak zie foto.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Dessert, Sjalotte. Bookmark the permalink.