Receptuur Olijfolie-ijs
3 eidooiers, 75 gr suiker, 200 ml room, 125gr melk, 1 vanillestokje, 75 ml goede olijfolie, 15gr boter.
Bereidingswijze vanille-olijfolie-ijs (4 pers.)
- Breng melk, helft van de room, suiker, open gesneden vanillestokje aan de kook en laat 5 minuten trekken op een laag vuur.
- Meng de eidooiers met resterende room (100 ml) en roer grondig.
- Breng de melk/room aan de kook en voeg bij de room met de eidooiers en breng tot onder het kookpunt. Constant blijven roeren.
- Zeef de massa, warm de olijfolie en roomboter op en voeg toe aan de compositie en laat in koud water of ijskast afkoelen.
- Draai ca. 20 min. in de ijsmachine op.
Ananas
Schil van ananas halen incl pitjes. Daarna in vieren delen. Vervolgens ca 8 kruidnagels in ieder deel ananas stoppen.
200 gr. Suiker in 30 gr water karameliseren, daarna afblussen met room, boter en klein beetje zout. 4 delen ananas in saus leggen en op klein vuur nog even laten intrekken.
Ananas in kleinere porties snijden en op schaaltje nog even in de barbecue opwarmen.
Opmaak zie foto.