Skrei rillette met doperwten.

Maak de Skrei schoon en snij het dikste stuk er vanaf (Hiervan worden de schalen gemaakt)

Leg alles in een schaal en besprenkel het met olie en pezo.

Laten het garen op 70 graden in de oven.

Snij een sjalotje zeer fijn.

Maak de Yuzu mayonaise.

Haal de skrei uit de oven als hij gaar is. Het dikke stuk moet nog wat stevigheid hebben en wordt bewaard. Van de rest wordt de rillette gemaakt.

Maak de van de rest van de skrei met een vork iets fijn en meng eronder de sjalotje,  crème fraîche, yuzu mayonaise en pezo

Dubbeldop erwten.

Serveer op de schalen die je haalt uit het dikkere stuk skrei de rillette. Strooi daar overheen de dubbelgedopte erwten en spuit wat dotjes yuzumayonaise erbij.

Yuzu mayonaise (Snelle methode)

Ingrediënten

1 ei

1 eetlepel mosterd
2 eetlepels lauw water
2 eetlepels yuzusap of witte wijnazijn of citroensap
4 dl neutrale olie (bijvoorbeeld arachideolie)

Bereiding
Doe een ei in een hoge, smalle mengkom. Voeg achtereenvolgens de mosterd, het yuzusap, het water en peper en zout naar smaak toe.  Giet de olie erbij. Zet de staafmixer op de bodem van de kom. Laat hem draaien en trek langzaam de staafmixer omhoog. 

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Sjalotte, Tapas, Tussengerecht. Bookmark the permalink.