Lasagna funghi della grot con salsa di tartufo

Lasagna van grot champignons met schuimige truffelsaus

lasagna:

ingredienten

  • pastavellen
  • 3kg champignons dichte
  • Fijngesneden tijm
  • Fijngesneden rozemarijn
  • 2 sjalotten fijn gesneden
  • Brandy
  • Knoflookolie
  • 1 ltr Melk
  • 300 gr bloem
  • 250gr boter

Bereiding:

  • champignons snijden
  • tijm rozemarijn snijden
  • pastavellen afkoken circa 7 min
  • champignons bakken met sjalotten
  • tijm, rozemarijn, knoflookolie toevoegen
  • champignons op een vergiet doen en het vocht opvangen
  • vocht inkoken tot 0.75 ltr
  • 0.75 ltr melk en 0.75 ltr paddenstoelen vocht samen vermengen
  • Roux maken van de boter en bloem afblussen met de melk en het paddenstoelen vocht
  • De salpicon vermengen met de gebakken champignons
  • De lasagna opbouwen op ovenschaal
  • Gekookte lasagna vellen onder op de ovenschaal
  • De champignons ragout op de lasagna vellen uitstrijken
  • Dit vier keer herhalen
  • Lasagna in oven op 185graden celcius

Gebakken champignons:

Ingrediënten:

  • 1 kg champignons
  • Fijngesneden tijm
  • Fijn gesneden rozemarijn
  • Scheut brandy

Bereiding:

  • Champignons bakken in olie en boter
  • Tijm en rozemarijn toevougen
  • Afblussen met brandy
  • Brandy later verdampen dan goed doorbakken
  • Afmaken met peper zout
  •  

Truffel saus

Ingrediënten:

  • 50gr boter
  • 150gr ui blokjes
  • 1 eetlepel knoflookolie
  • 4 laurier
  • 50gr olijfolie
  • 400 gr madeira
  • 400gr brandy
  • 1.5 ltr room
  • 300 gr champignons
  • Truffel tapenade

Bereiding:

  • Ui blokjes aanzetten in de olie en boter
  • Afblussen met brandy en madeira
  • Even laten koken
  • De knoflook/laurier/champignons  toevoegen/truffeltapenade
  • In laten koken tot half van het vocht en blijven roeren
  • Room toevoegen en laten koken
  • Van het vuur af halen en door de blender
  • Na het blenderen door een zeef

Gesmoorde spinazie:

Ingredienten:

  • 1 kg spinazie
  • Knoflookolie
  • 50 gr boter

Bereiding:

  • Spinazie fijnsnijden
  • Boter in de pan laten smelten
  • Knoflook olie bij de boter doen
  • Spinazie in de pan doen en gaar maken niet laten bakken
  • Opsmaak brengen met peper en zout

DRESSEREN:

  • Spinazie op het bord
  • Lasagna op de spinazie
  • Gebakken champignons over de lasagna heen
  • Even onder de salamander
  • Schuimige truffelsaus eroverheen
  •  afmaken met olijfolie peper zout
Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Hoofdgerecht, Trattoria Senzo Nome, Tussengerecht. Bookmark the permalink.