
- 10 X 130 gr hertenfilet
- Hertensaus
- Rodekool
- Haricots coupe
HERTENSAUS:
Ingredienten:
- 75 gr fijn gesneden ui
- 75 gr fijn gesneden wortel
- Olijfolie
- 2 tenen fijn gesneden Knoflook
- 10 gr gesneden tijm
- 4dl rode port
- 4 dl rode wijn
- 1,5 liter glacé
Bereiding:
- Wortel, ui en knoflook in olijfolie licht bruin bakken
- Afblussen met rode wijn en port
- Tijm en laurier toevoegen
- Langzaam reduceren tot vocht bijna verdampt is
- glace erop weer reduceren tot gewenste dikte
- Passeren en op smaak brengen
RECEPT RODE KOOL
Ingrediënten:
600 gr dunne slierten rode kool (gesneden stand 2,5)
1/2 dl rode wijnazijn
50 gr suiker
8 gr zout
1 kruidnagels
1 laurierblaadjes
150 gr appel
75 gr dun gesneden ui
75 gr rode bessen gelei
rode wijn
heet water
Bereiding:
* rode kool snijden en op smaak brengen met de rode wijnazijn, de suiker en zout
* goed mengen en 2 uur marineren
* appel in kleine brunoise snijden met de ge-
sneden ui aanzweten
* gemarineerde rode kool erop en iets heet water erop
* aan de kook brengen laurier en kruidnagel erbij
* gaar stoven en tussentijds iedere keer heet water toevoegen als het vocht bijna verdampt is
* op het laatst bessengelei en de rode wijn op smaak toevoegen
* aan het einde moet de kool droog zijn
RECEPT HARICOTS VERTS COUPE
Ingredienten:
- 40 haricots verts
- Room boter
- Groenten bouillon
- Peper en zout
Bereiding:
- Haricots verts schoonmaken
- Snijden in 4 cm dan doormidden snijden in de lengte
- Kort blancheren
- Warm maken in boter en bouillon daarna op smaak brengen
DRESSEREN:
- Rode kool in steker op bord
- Hertenfilet door midden snijden op de kool plaatsen
- Haricort vertes eromheen
- saus over het vlees