Ingredienten:
- 500 gr mascarpone crème ( glad geroerd)
- 250gr slagroom + 50 gr suiker stijf geslagen
- 6 eidooiers + 100 gram suiker stijfgeslagen
- 6 eiwitten + 100 gram suiker stijfgeslagen
- 100 gr Marrakesh likeur
- 3 blaadjes gelatine voor likeur
- 45 stuks lange vingers gehalveerd
- 700gram koffie + 100 gram Marrakesh likeur
- 2 blaadjes gelatine voor de koffie
- cacao
Bereiding:
- Langevingers op plateau leggen met suikerkant naar onderen
- Besmeren met de koffie en de likeur gelatine is opgelost in koffie
- Eidooiers au bain-marie stijfslaan tot 85 graden Celsius en dan laten afkoelen
- Mascarpone crème + eidooier onder elkaar spatelen
- Hierna slagroom erdoor spatelen
- Nu geweekte gelatine opgelost in de Marrakesh erdoor spatelen
- Als laatste het stijfgeslagen eiwit erdoor spatelen
Dresseren:
- De geweekte lange vinger op het bord leggen 2 halve
- 1.5 eetlepel tiramisu crème erop
- Cacao erover strooien met zeef
- Weer 2 halve lange vingers op de creme leggen
- Daarover weer 1.5 eetlepel creme
- Cacao erover strooien met zeef
- In koeling laten opstijven
- Bij het afmaken van het dessert een bolletje mocca ijs erop