ARTINA AL TONNO CON UOVA E RUCOLA AL PARMESAN

TARTAAR TONIJN:

  • 600 gr tonijnfilet(kleine blokjes gesneden)
  • fijn gesneden sjalot
  • Fijn gesneden chilipeper
  • Olijfolie
  • Citroensap
  • Witte balsamico
  • Zout/peper

RUCOLA OLIE:

  • Rucola sla
  • Olijfolie

Bereiding:

  • Rucola sla klein snijden
  • Kort blancheren
  • Goed koud spoelen en op zeef met papier uit drukken
  • Blenderen met olijfolie tot fijn e emulsie is
  • Niet warm draaien ivm kleur verlies

PARMEZAANSE KAAS SABAYONE

Ingrediënten:

   6 eidooier, 2 ei, 3 dl room, 200 gr geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding:

            * opslaan als sabayon

            * opsmaak brengen met zout

GEPOCHEERDE EI:

  • 10 eieren van ongeveer 60 gr stuk
  • Water en azijn

Bereiding:

  • Water aan de kook laten komen
  • Azijn erin
  • Eieren eerst in kopje breken
  • Water met garde rond roeren
  • Ei erin en pocheren naar gewenste gaarheid
  • Eruit scheppen en in koud water doen
  • Voor gebruik even in warm water warmen
  • Dan op wat papier uit lekken

DRESSEREN:

  • TARTAAR IN STEKKER DOEN
  • LICHT AANDRUKKEN
  • TAKJES RUCOLASLA EROP LEGGEN
  • DAAROP WARME GEPOCHEERDE EI DRESSEREN
  • STEKER ERAF HALEN
  • SABAYONE VAN PRARMEZAANSE KAAS ER OVER
  • BOVEN OP EI EEN KRUL VAN PARMEZAANSE KAAS
  • ER OM HEEN DE RUCOLA-OLIJFOLIE DOEN
  • FLEUR DE SEL
Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Trattoria Senzo Nome, Voorgerecht. Bookmark the permalink.