TARTAAR TONIJN:
- 600 gr tonijnfilet(kleine blokjes gesneden)
- fijn gesneden sjalot
- Fijn gesneden chilipeper
- Olijfolie
- Citroensap
- Witte balsamico
- Zout/peper
RUCOLA OLIE:
- Rucola sla
- Olijfolie
Bereiding:
- Rucola sla klein snijden
- Kort blancheren
- Goed koud spoelen en op zeef met papier uit drukken
- Blenderen met olijfolie tot fijn e emulsie is
- Niet warm draaien ivm kleur verlies
PARMEZAANSE KAAS SABAYONE
Ingrediënten:
6 eidooier, 2 ei, 3 dl room, 200 gr geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding:
* opslaan als sabayon
* opsmaak brengen met zout
GEPOCHEERDE EI:
- 10 eieren van ongeveer 60 gr stuk
- Water en azijn
Bereiding:
- Water aan de kook laten komen
- Azijn erin
- Eieren eerst in kopje breken
- Water met garde rond roeren
- Ei erin en pocheren naar gewenste gaarheid
- Eruit scheppen en in koud water doen
- Voor gebruik even in warm water warmen
- Dan op wat papier uit lekken
DRESSEREN:
- TARTAAR IN STEKKER DOEN
- LICHT AANDRUKKEN
- TAKJES RUCOLASLA EROP LEGGEN
- DAAROP WARME GEPOCHEERDE EI DRESSEREN
- STEKER ERAF HALEN
- SABAYONE VAN PRARMEZAANSE KAAS ER OVER
- BOVEN OP EI EEN KRUL VAN PARMEZAANSE KAAS
- ER OM HEEN DE RUCOLA-OLIJFOLIE DOEN
- FLEUR DE SEL