Ingrediënten:
- 10 coquilles
- ½ flespompoen (geschild en in blokjes)
- 1 el crème fraîche
- Beetje gembersiroop
- 1 sjalot (gesnipperd)
- ½ dl olijfolie
- 4 el sushiazijn
- 4 el hazelnoten (bruneren en grof hakken)
- 1 el rozenbotteljam
Breng een ruime pan met water en een beetje zout aan de kook.
Kook de blokjes pompoen beetgaar in 5 minuten en spoel koud. Meng de pompoen met de sjalot en de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper.
Meng voor de dressing de olijfolie, de sushiazijn, de jam, de gehakte noten en een beetje zout en peper.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de coquilles in dunne plakjes en leg iedere coquille dakpansgewijs in een rondje op elkaar op een ingevette bakplaat.
Bestrooi met een beetje peper en zout.
Bak de coquilles ca. 3 minuten in de oven.
Maak met een steker een rondje salade op het bord. Leg daarop de coquilles en druppel daarnaast de hazelnoten dressing.