Rolleaux van gevogelte met pancetta en pastinaakcreme

IMG_0882IMG_0889IMG_0901

4 personen Ingrediënten

  • 3 kipfilets (in horizontale weg in tweeën gesneden)
  • 1 eiwit
  • Scheutje room
  • Zout en peper
  • Evt. mespunt truffelsalsa
  • 2 el gehakte noten (pistache en gemengde noten)
  • 1 el gedroogde cranberries
  • 1 el rozijnen
  • 3 gedroogde abrikozen (in blokjes)
  • 12 plakjes pancetta
  • 2 el olijfolie

Bereidingswijze

1 Leg 2 filetjes tussen plastic folie en sla plat met een slagersbijl of de achterkant van een steelpannetje. Leg 4 stukken plasticfolie op het werkblad en leg daarop de plakjes pancetta en de kip. Bestrooi met zout en peper. Pureer het overige filetje in de keukenmachine en voeg het eiwit 2, el gehakte noten, gedroogde cranberries 1 el rozijnen, 3 gedroogde abrikozen en een klein scheutje room toe. Pureer tot een gladde massa en breng op smaak met de truffelsalsa, een beetje zou en peper. Vorm strakke rolletjes (soort sushi rol) van de kip en draai de folie strak aan. Stoom de rolletjes in de oven of zorg dat ze gaar zijn met bijv via de kerntemperatuurmeter.

Pastinaak schillen koken en pureren.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Angie, Tussengerecht. Bookmark the permalink.