Aardappel en/of knolselderij soep met truffel

IMG_0884

ardappel truffelsoep

Ingrediënten voor 2 liter:

  • 25 gram roomboter
  • 2 preien
  • 3 grote uien
  • 100 ml slagroom
  • 800 ml paddenstoelenbouillon
  • 500 gram aardappels of knolselderij
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel rozemarijn
  • Truffeltapenade naar smaak

Bereidingswijze:

Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Was de prei en snijd het witte gedeelte in ringen. Schil en snipper de ui.

Smelt de roomboter in de pan en bak hierin de ui met prei, tijm en rozemarijn.

Voeg de aardappelen en de paddenstoelenbouillon toe en laat gaarkoken.

De aardappels (knolselderij) zijn gaar als ze uit elkaar vallen.

Pureer de soep met de staafmixer.

Voeg de room toe en laat doorkoken.

Breng op smaak met de truffeltapenade.

 

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Angie, Tussengerecht. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *