Rogvleugel of kabeljauw met vel, gerookte appeltjes en spekkruim met romige zuurkool

IMG_0888 IMG_0899

Ingrediënten:

  • 2 el rogvleugels (zonder vel) of kabeljauw op vel
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 4 appels (geschild)
  • 500 g zuurkool (uitgeknepen)
  • 1 dl room1 dl witte wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 5 plakjes spek
  • 1 el rookmot

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bak het spek krokant in ca. 10 a 15 minuten. Laat uitlekken om een beetje keukenpapier en verkruimel met een keukenmachine.

Schil de appels en snijd de appel in 12 partjes en verwijder het klokhuis. Snijd de overige appel in kleine stukjes.

Verhit een klein beetje olijfolie in een ruime koekenpan en pak de appels ca. 5 minuten beetgaar.

Verwarm een klein beetje rookmot in een afgesloten pan en rook de appels ca. 5 minuten. Met een bord op een ring.

Knijp de zuurkool uit en breng aan de kook in een pan met de overige appel, de room, de witte wijn, de laurier en met een beetje water. Zodat de zuurkool net onder staat. Kook de zuurkool gaar op laag vuur in ca. 45 minuten.

Fileer de rogvleugel en portioneer het visvlees of Snij mooie stukjes van de kabeljauw. Verhit de olijfolie en een beetje boter in een koekenpan en bak de rogvleugel/kabeljauw goud-bruin. Bestrooi met peper en zout.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Angie, Voorgerecht. Bookmark the permalink.