Op het karkas gebraden fazantenhen met sneeuw van ganzenlever, in combinatie met zuurkool, linzen uit de puy en gevogelte jus

IMG_0691

ingrediënten:

  • 6 stuks hele fazant (voor 20 personen)
  • olijfolie
  • 0,5 kg zuurkool
  • 3 stuks spekblokjes
  • 1liter witte wijn
  • 100 gram ganzenvet
  • 3stuks laurier
  • 6stuks kruidnagel
  • 6 stuks jeneverbes
  • 150 gram boter
  • 2 stuks chigoia biet
  • 1 kilo linzen
  • 0,5 liter gevogelte jus
  • 100 gram ganzenlever
  • 2 stuks uien/knoflook
  • tijm
  • rozemarijn

Gereedschap

  • rasp
  • grote pan
  • kleine pan
  • bakpan
  • fileermes
  • koksmes

voor de zuurkool:

bak t spek aan in t ganzenvet, doe de gespoelde zuurkool erbij voeg de jeneverbes, laurier, kruidnagel en de witte wijn erbij en laat ca. 2 uur op laag vuur pruttelen

week de linzen (uit de puy) en bak ze lichtjes aan met wat spek, ui en knoflook, giet hier wat gevogeltebouillon op en laat ze garen

Bak de fazant op het karkas. Als ze mooi gekleurd zijn dan vullen met tijm, rozemarijn, uien en knoflook. Laat op ca. 90 graden garen in de oven voor ca. 40 minuten.

Laten rusten en dan de filets eraf snijden. Maak het af met de geschaafde lever en de gevogelte jus

snij de biet in hele fijne plakken en steek uit met een stekerring marineer met olijfolie en pezo

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Mathijs, Voorgerecht. Bookmark the permalink.