ingrediënten: 20 pers
- 1 romanesco
- 3 kilo hertenkalf
- 2 kilo aardappels
- 1 kilo paddenstoelen
- five spices
- basis jus hert
- kaneel
- kruidnagel
- laurier
- ontbijtkoek
- cacao kernen
Gereedschap
- bakpan
- koksmes
- schilmesje
- zeef
Als eerste de hertenrug in zn geheel aanbraden met pezo en garen op 180 graden in de oven ca. 12 minuten
Snij kleine roosjes van de romanesco en blancheer ze beetgaar
was de aardappels goed en snij hiervan blokjes van 1 bij 1 cm, of steek met ring rondje uit de aardappel leg ze in water anders verkleuren ze. Net voor doorgeven gaan we ze bakken
Pluk de paddenstoelen deze worden bij doorgeven even gesmoord met een uitje en boter
voor de jus voegen we de kaneel, kruidnagel, laurier, jeneverbes en de five spices en peperkoek toe en laten deze trekken. Als deze goed op smaak is dan roeren we wat boter erdoor en dresseren.