Gebraden hertenkalf begeleid door winterse groentjes, pomme carré en een rijke jus van specerijen

IMG_0693

ingrediënten: 20 pers

  • 1 romanesco
  • 3 kilo hertenkalf
  • 2 kilo aardappels
  • 1 kilo paddenstoelen
  • five spices
  • basis jus hert
  • kaneel
  • kruidnagel
  • laurier
  • ontbijtkoek
  • cacao kernen

Gereedschap

  • bakpan
  • koksmes
  • schilmesje
  • zeef

Als eerste de hertenrug in zn geheel aanbraden met pezo en garen op 180 graden in de oven ca. 12 minuten

Snij kleine roosjes van de romanesco en blancheer ze beetgaar

was de aardappels goed en snij hiervan blokjes van 1 bij 1 cm, of steek met ring rondje uit de aardappel leg ze in water anders verkleuren ze. Net voor doorgeven gaan we ze bakken

Pluk de paddenstoelen deze worden bij doorgeven even gesmoord met een uitje en boter

voor de jus voegen we de kaneel, kruidnagel, laurier, jeneverbes en de five spices en peperkoek toe en laten deze trekken. Als deze goed op smaak is dan roeren we wat boter erdoor en dresseren.

 

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Hoofdgerecht, Mathijs. Bookmark the permalink.