Chocola/karamel/vanille/sabayon

IMG_0695

ingrediënten:

sabayon:

  • 6stuks eidooiers
  • 2 dl witte wijn
  • suiker
  • vanille

Chocolademousse:

  • 300 gram chocolade
  • 9 eidooiers
  • 9 eiwitten
  • 150 gram suiker
  • 375 ml room

Karamel:

  • 200 gram suiker
  • 3 dl room
  • 50 gram boter

Gereedschap

  • Pan
  • bekken
  • garde
  • spatel

Chocolademousse:

smelt de chocolade au bain marie

ondertussen klop je de eidooiers met de suiker tot deze wit is

de eiwitten met een gedeelte van de suiker tot scheerschuim dikte kloppen

voeg de chocola bij de eier massa

klop de room lobbig

vermeng het chocolade mengsel eerst met de eiwit en dan met de room

eventueel afvullen in bakjes

Karamel:

karamelliseer de suiker licht bruin

blus af met de room

voeg als laatste de boter toe

Sabayon

meng de eidooiers met de witte wijn, vanille en de suiker klop deze au bain marie tot deze gaar is

let op het kritieke punt Niet te gaar.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Dessert, Mathijs. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *