ingrediënten:
sabayon:
- 6stuks eidooiers
- 2 dl witte wijn
- suiker
- vanille
Chocolademousse:
- 300 gram chocolade
- 9 eidooiers
- 9 eiwitten
- 150 gram suiker
- 375 ml room
Karamel:
- 200 gram suiker
- 3 dl room
- 50 gram boter
Gereedschap
- Pan
- bekken
- garde
- spatel
Chocolademousse:
smelt de chocolade au bain marie
ondertussen klop je de eidooiers met de suiker tot deze wit is
de eiwitten met een gedeelte van de suiker tot scheerschuim dikte kloppen
voeg de chocola bij de eier massa
klop de room lobbig
vermeng het chocolade mengsel eerst met de eiwit en dan met de room
eventueel afvullen in bakjes
Karamel:
karamelliseer de suiker licht bruin
blus af met de room
voeg als laatste de boter toe
Sabayon
meng de eidooiers met de witte wijn, vanille en de suiker klop deze au bain marie tot deze gaar is
let op het kritieke punt Niet te gaar.