Mousse van zure room met basilicum en amarettosaus

20140224_230652

RECEPTUUR MOUSSE:

  • 225     gr       magere kwark
  • 250     ml      crème fraiche (Light)
  •   2      bl       gelatine
  •   2      el       witte basterdsuiker
  •   2      el       gesneden basilicum
  •   4      el       pijnboompitjes

RECEPTUUR GARNERING:

  • 100     ml      aardbeienpuree
  •   4      bl       basilicum

RECEPTUUR AMARETTOSAUS:

  •  1/2             vanillestokje
  • 100     ml      Amaretto

BEREIDINGSWIJZE MOUSSE:

  1. Gelatine in koud water laten weken.
  2. Snijd de basilicum fijn.
  3. Crème fraiche lobbig/stijf kloppen.
  4. In andere kom basterdsuiker door kwark kloppen en gesneden basilicum roeren.
  5. In pannetje 2 el water aan de kook brengen; gelatine uitknijpen en (van vuur af) in water oplossen.
  6. Gelatine al kloppend door de kwark mengen; kwarkmengsel vervolgens door crème fraiche scheppen
  7. in koelkast min. 1-2 uur laten opstijven.
  8. Brand de pijnboompitjes in een gietaluminiumpan goudbruin (pas op voor verbranden)

BEREIDINGSWIJZE AMARETTOSAUS:

  1. Vanillestokje in de lente opensnijden, Amaretto met vanillestokje op halfhoog vuur zeker tot de ¼  laten inkoken, er moet een stroopje worden.
  2. Laat de saus afkoelen.

 DOORGEVEN:

  1. Vanillestokje uit amarettosaus nemen.
  2. Met een warme eetlepel quenelles vormen van het creme-fraiche mengsel.

Saus er over sprenkelen en garneren met pijnboompitjes, basilicumblaadjes en aardbeienpuree.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Dessert, Kookpodium. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *