INGEPAKTE SALADE MET HAM EN KRUIDEN SALADE

20140224_212709

 

RECEPTUUR LAMSHAM OF PARMA HAM OF SERANOHAM:

  •  4                 gedroogde en geweekte tomaatjes
  •  2                 verse tomaten in blokjes gesneden
  •  4                 kleine augurkjes
  •  1       tn        verse knoflook zeer fijn gesneden
  • 50      gr       groene en zwarte olijven in ringentjes gesneden
  •  1                 sjalotje, gesnipperd
  • 50      gr       haricots verts
  •  1       tl        kappertjes met steel
  • zout, peper, olijfolie en aceto balsamico
  • eventueel wat siroop om een zoetje aan de smaak toe te voegen
  • 8        plak    gerookte ham (serano of parma)

RECEPTUUR KRUIDENSALADE:

  • Slasoorten (lolo rosso, frisee, rucola etc)
  • Diverse verse kruiden (dragon, kervel, basilicum, oregano)
  • Vinaigrette naar smaak

BEREIDINGSWIJZE :

  1. Snijd alle ingrediënten klein (m.u.v. de ham) en blancheer de in mondzame stukjes gesneden haricots verts in kokend water met zout en spoel direct in ijswater koud.
  2. Meng nu alle ingrediënten en breng op smaak met zout, peper, olijfolie en aceto balsamico en zet in de koelkast.
  3. Snijdt de ham op de snijmachine in dunne plakken. (indien ze nog niet gesneden zijn)
  4. Bekleed een metalen ring met de plakken ham en vul op met de groenten vulling. Vlak voor doorgifte

BEREIDINGSWIJZE KRUIDENSALADE:

  1. Was de slasoorten en pluk ze fijn.
  2. Droog de slasoorten in de slacentrifuge.
  3. Pluk de kruiden en meng met de slasoorten.
  4. Zet alles in de koelkast.
  5. Maak van azijn en olie (de keuze is aan u) een eventueel een siroopje  een fijne en smakelijke vinaigrette.

DOORGEVEN:

  1. Maak de sla met de kruiden aan met de vinaigrette en druk deze in een grote metalen ring.
  2. Zet de kleinere ringen met de ham op de salade.
  3. Verwijder beide ringen en besprenkel de resterende vinaigrette er speels omheen.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Kookpodium, Voorgerecht. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *