Ingrediënten:
- Tonijn 1 stuks
- Limoenen
- citroenzestes
- suikerwater 1/1
- komkommer 1 stuk
- bogragecress (facultatief)
- oysterleaves
Ingrediënten tzaziki-ijs:
- Komkommer 2 stuks
- Pompelmoes
- Procrema 160 gr
- Dextrose 100 gr
- Look
- Chilipeper
- Pezo
- sap van 3 citroenen
- Yoghurt 500 gr
- Melk 1 liter
- Bieslook
Bewerking
1. Snij de tonijn in mooie brunoise
2. Schil de citroenen met een dunschiller en snijd in fijne julienne. Kook het water op samen met de citroenzestes en doe dit 3 keer. Neem het suikerwater en laat op een zacht vuur de citroenzestes konfijten.
3. Snijdt de komkommer in dunne plakjes. Verwijder de zaadjes en de schil en maak kleine rolletjes. Marineer deze met peper, zout en chardonnay-azijn. Snijdt van het afval fijne brunoise.
4. Voor het ijs: Ontdoe de komkommer van de zaadlijst en meng alle. ingrediënten in de thermomix. Vries in en draai af in de pacojet of turbineer in de ijsmachine.