Rozenparfait, Kletskop van sinaasappel, tomaat, mousse van chocolade, merengue, crème van griesmeel, coulis van rozen

Kletskop:

  • 250  gr suiker
  • 65 gr bloem
  • 10 gr jus dórange
  • 125 gr boter

Boter smelten. Rest toevoegen, Flinterdun uitstrijken, Afbakken op 170gr. Celsius. Warm rondjes snijden

Tomaat:

  • 12 tomaten
  • 50 gr glucose
  • 100 gr suiker

Tomaten plisseren. Ontdoen van kern. Opzetten in suikers.

Mousse:

  • 125 gr melk
  • 255 gr puur chocolade
  • 250 gr room lobbig

Melk opkoken. Chocolade toevoegen. Afkoelen, mengen met room.

Griesmeel creme

  • 250 gr melk
  • 175  gr room lobbig
  • 40   gr suiker
  • 25  gr griesmeel
  • vanille

Vanille melk met suiker en griesmeel laten koken 5min. Afkoelen en zeven. Room toevoegen.

Parfait:

  • 500 gr room lobbig
  • 180 gr rozenwater
  • 220 gr suiker 
  • 9 eidooiers
  • rum

Dooiers met suiker “rubain” kloppen, Rozen water toevoegen, daarna room. Scheutje rum. In vormpjes storten en invriezen!!!!!

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Dessert, Inifini Valkenburg. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *