Lauwarme flensjes a la Parisienne, gevuld met abrikozen compote,

 

Ingredienten: flensjes dessert

  • 200gr bloem gezeefd
  • 400gr melk
  • 5 eieren vers
  • 5 gr zout
  • 40gr gesmolten boter
  • 10 gr suiker

meng de bloem, suiker en zout, voeg de melk toe en roer glad(evt door zeef), eieren en boter toevoegen en goed mengen, neem de pot abrikozen compote, snij de half gedroogde abrikozen en verwarm het geheel even met een flesje jus d’orange

smeer dik op de flensjes en rol deze op in folie en zet in de koelkast zodat deze Evt. gesneden kunnen worden vorens op te warmen.

Ingredienten: Vanille ijs met mandarin napoleon

  • 500 gr melk
  • 500 gr room
  • 2 vanille stokjes
  • 250 gr suiker
  • 200 gr eidooier

laat de melk met 400 gr van de room trekken op het vuur tot aan de kook, haal eraf

het ei met de suiker wit roeren en de warme massa erbij mengen, net als vanille saus op het vuur binden al roerende maar pas op!!!! Niet te lang anders word het eierkoek, als de massa begint te binden de koude room (100gr) erbij en een scheut mandarin napoleon, door een bolzeef halen en gelijk opdraaien in de machine.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Bienvenue Maaseik, Dessert, Frans. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *