Tartaar van zeebaars met zeekraal en crème van ratatouille,

Ingredienten:

  • Makreel of Zeebaars
  • Creme fresh
  • Sjalot
  • Bieslook
  • rode, gele, groene paprika
  • knoflook
  • tijm
  • tomatensap
  • Zeekraal
  • aardappel
  • Maizena
  • eiwit

fileer en ontgraat 1 filet pp, snij in kleine brunoises en maak de massa aan met een flinke lepel crème Fresh, gesnipperd sjalotje en wat bieslook, p/z

maak grove ratatouille van een rode,gele en groene paprika, een sjalot,een teen knoflook en 2 takjes tijm geplukt, fruit het geheel aan, voeg een flesje tomatensap toe en kook door, blender 2 minuten in de thermomix op de hoogste stand.

maak a la minuut wat zeekraal warm,

snij plakken aardappel op stand 4 ( zeer dun), leg er steeds 2 tegenover elkaar op een plank, dep droog met een doek, strijk dun in met maïzena, strijk 1 kant in met eiwit en leg de andere plak er voorzichtig op zonder te schuiven en steek uit met de steker rond 20 mm, frituur onder constante beweging op 170C en draai bij lichtbruin, leg op papier en zout erover

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Bienvenue Maaseik, Frans, Voorgerecht. Bookmark the permalink.