Livarlendefilet met spek en rozemarijn uit de oven, groentjes en aardappeltje uit de oven

Bereidingswijze:

Bio aardappeltjes in partjes verdelen en afkoken

Daarna in een ovenschaal, grof zeezout, rozemarijn en olijfolie erover heen en mooi afbakken in de oven

Groentjes naar keuze

Livarlende is het kloostervarken uit Echt, een ouderwets stukje varkensvlees. De varkens krijgen goede voeding, leven buiten in de modder en in de stallen ligt stro. Genoeg bewegingsvrijheid.

Lendefilet aanbakken in de pan in een beetje olie(niet teveel olie anders krijg je sudderlappen!)

Dan doe je in een grote stoofpan een bodem van een potje fond(gevogelte) en legt de lendefilets hierin, daarboven op een takje rozemarijn en dun gesneden gerookt spek van het kloostervarken,  dan nog 15 tot 20 minuten in de oven afhankelijk van de grootte van het stuk

De fond uit de pan in een klein pannetje schenken en afmaken met boter en room, de rozemarijn heel kleinsnijden en erbij doen

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Hoofdgerecht, Sapere Genoelselderen. Bookmark the permalink.