Reerugtartaar met rode biet

Reerug uitsnijden.  Ree ontvliezen en oprollen in folie.

Ree tartaar snijden van overblijfsels.

Bietenvellen (kant en klaar) snijden en oprollen en 4 min afbakken op 120 graden in de oven, daarna opvullen met de even opgebakken reetartaar

Bieten koken en uitsteken, daarna in plakjes snijden. 

Afblijfsel van de uitsteek van de bieten bruniose snijden en aanmaken met wat zout en peper en creme fraiche. 

Rest van afsnijdsels doordraaien met een beetje rookpoeder. Door een zeefje heen drukken en sap van maken.

Bietensap inkoken met de ree botten. 

Olijfjes krumelen.

Reerollen insmeren aan bovenkant met mengsel van basilicum, parmazaan en boter.

Ree bakken en in de oven op 60 graden voor 15 minuten

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Frunk, Hoofdgerecht. Bookmark the permalink.