Lamsfilet met grove ratatouille, gebakken pomme parisienne en lavas

Per persoon +/-  125 gr mooi gerijpt lamsfilet

Leg het lam zeker een half uur uit de koeling. Evt wat vet eraf snijden.

p/z en eerst in hete olie bakken en op het einde een klont boter toevoegen. En ook een beetje knoflook en tijm/rozemarijn.

Haal het vlees uit de pan en leg het op een ovenschaal en leg de kruiden erop.

Oven temperatuur op 70 gr kern 52 gr

Ratatouille

  • 1 st groene courgette
  • 1 st Aubergine
  • 2 st Rode punt paprika
  • 20 st Cherry tomaat
  • 2 eetlepels Tomatenpuree
  • 3 teentjes Knoflook
  • 2 st Sjalot
  • Rozemarijn/tijm

Snij de groenten in gelijkmatige stukken.

Bak ze ¾ gaar in hete olie. Voeg dan de knoflook, sjalot en de fijn gesneden kruiden toe, dan de tomaten puree en cherry tomaat. Op smaak brengen met p/z

Pomme parisienne

Schil de aardappelen en maak dan met een pomme parisienne boor bolletjes uit de aardappel. Kook deze ¾ gaar , goed laten uitlekken. Dan bakken in hete olie op het laatste een klontje boter toevoegen. En als aller laatste fijn gesneden lavas.

Kan zo geserveerd worden mag ook met wat lamsjus

Snelle lamssaus

  • 500 gr lamsgehakt
  • 2 ltr Kalfsfond
  • Tijm rozemarijn
  • Bol knoflook
  • 4 st sjalot
  • ½ ltr rode wijn

Bak het lamsgehakt mooi bruin. Voeg dan de sjalot, knoflook, en de kruiden toe. Ff meebakken. Dan afblussen met de wijn en helemaal reduceren tot er bijna geen vocht over is. Voeg dan de fond toe en laat dit minimaal een uurtje trekken. Zeven , dan reduceren.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Hoofdgerecht, Restaurant Gaar. Bookmark the permalink.